Internationale Kinderdag (1 juni) is opgericht om het begrip voor en de welvaart van kinderen over de hele wereld te promoten. Deze mooie dag wordt wereldwijd gevierd in allerlei verschillende culturen op verschillende dagen, maar in ieder land en iedere cultuur draait het allemaal om de kinderen. Leuke cadeaus en gezellige activiteiten om een glimlach op de gezichten van kinderen te toveren staan centraal.

kinderdag 1 juni 2018 handen met gezichtjes erop geverfd

Kinderdag is gericht op het verspreiden van het bewustzijn van doelen die zijn opgesteld voor de welvaart van kinderen wereldwijd. Tot op heden zijn er verschillende initiatieven genomen die hierop aansluiten, zoals de millenniumdoelstellingen die zijn opgezet door de wereldleiders om wereldwijd armoede uit te bannen.

Een ander geweldig voorbeeld van een dergelijk initiatief is UNICEF die vaccinaties levert en naar betere zorg en educatie streeft. Dit allemaal met de focus op het exclusief helpen van kinderen en het beschermen van hun rechten.

Echter focust de Internationale Kinderdag zich niet enkel op hulpbehoevende kinderen. Het biedt ook een goede kans om liefde en steun te laten zien aan ieder kind. Ouders wereldwijd verrassen hun kinderen met cadeaus en familie uitstapjes op deze speciale gelegenheid.

De vraag die ons nu dus nog rest, is…

Hoe ga jij jouw kind verrassen op Kinderdag? Laat me je helpen door middel van deze lijst van leuke cadeaus ter inspiratie voor wat je jouw kind kan geven op 1 juni.

American Tourister Disney Legends Alfatwist spinner 75 Minnie Kiss

American Tourister Disney Legends Alfatwist spinner 75 Minnie KissLaat je kind betoveren door de Disney Legends collectie van American Tourister terwijl jullie naar magische bestemmingen reizen!

Met deze collectie zet American Tourister artikelen neer die bestaan uit een combinatie van kleurrijke, unieke Disney ontwerpen en betrouwbare, hoge kwaliteit. Perfect voor alle Disney fans!

De Disney Legends Alfatwist spinner 75 van American Tourister voorziet je dochter van een ruim compartiment met praktische pakriemen, zodat ze al haar kleding, persoonlijke spullen en andere bagage georganiseerd mee kan nemen.

De Alfatwist is voorzien van een ritssluiting en een bijgeleverd cijferslot. Zo blijft jouw dochter’s bagage veilig opgeborgen en is zij de enige die toegang heeft tot haar eigendommen.

Met behulp van de verstelbare trekstang en de 4 flexibele wielen (draaien 360 graden) is de koffer erg makkelijk en gebruikersvriendelijk te vervoeren, zowel voor kinderen als volwassenen.

American Tourister Disney Wavebreaker spinner 67 Mickey Close-Up

American Tourister Disney Wavebreaker spinner 67 Mickey Close-UpHier is nog een prachtige spinner koffer met een uniek Disney design. Gaaf en kleurrijk, perfect voor Kinderdag!

De Disney Wavebreaker spinner 67 van American Tourister is een perfecte koffer voor een vakantie van één week. Het bevat een ruim hoofdcompartiment waarin gekruiste pakriemen en een interne verdeler met ritssluiting te vinden zijn.

Netzoals bij de Alfatwist is de bagage van jouw kind veilig opgeborgen in deze koffer met behulp van het combinatieslot. Dit slot is TSA-compatibel, wat betekent dat het slot niet open geforceerd zal worden bij de Amerikaanse douane, maar veilig geopend kan worden met behulp van een TSA sleutel.

Deze American Tourister koffer bevat ook een handige, verstelbare trekstang van hoge kwaliteit en 4 volledig roterende wielen.

Samsonite Stylies Marvel pennenzak junior Spiderman Pop

Samsonite Stylies Marvel pennenzak junior Spiderman PopHoud de straten van New York en school veilig met deze nieuwe pennenzak van Spiderman. De Samsonite Stylies Marvel collectie laat alle favoriete superhelden van je zoon of dochter tot leven komen.

De Stylies Marvel pennenzak junior van Samsonite is gemaakt van 100% polyester en heeft een totaal volume van 1.5 liter. Dit volume is verdeeld over twee vakken waar jouw kind kleine spullen in kan stoppen, zoals schrijfgerief en kleurpotloden.

Compact en praktisch, deze kleurrijke pennenzak is het perfecte accessoire voor jouw kleine superheld.

Samsonite Happy Sammies schooltas S Rabbit Rosie

Samsonite Happy Sammies schooltas S Rabbit RosieVerwen jouw kleine avonturier tijdens Internationale Kinderdag op 1 juni met een tas uit de Happy Sammies collectie van Samsonite!

Maak kennis met Rosie, een schattig konijntje dat klaarstaat om kinderen naar school te vergezellen! Met de Happy Sammies Rabbit Rosie schooltas van Samsonite is ieder kind klaar voor avontuur.

Deze aandoenlijke tas heeft een hoofd- en voorvak met ritssluiting en is voorzien van een naamplaatje om ervoor te zorgen dat jouw dochter hem niet snel kwijtraakt.

De rugzak bevat een borstriem en ergonomische schouderbanden voor optimaal draagcomfort en reflecterende details om je dochter veilig te houden in het donker.

Deze tas zal jouw dochter’s hart doen smelten!

Samsonite Disney Ultimate rugzak M Stormtrooper Iconic

Samsonite Disney Ultimate rugzak M Stormtrooper IconicLaat jouw zoon nieuwe sterrenstelsels ontdekken met deze geweldige Star Wars rugzak uit de Disney Ultimate collectie van Samsonite.

Als je zoon een Star Wars fan is, zoek dan niet verder! Met deze gave tas kan hij zijn liefde voor de ruimte laten zien.

De Disney Ultimate Stormtrooper Iconic rugzak van Samsonite heeft twee compartimenten met ritssluiting en is zeer comfortabel te dragen. Net als de Rabbit Rosie rugzak is deze tas ook voorzien van een borstriem, ergonomische schouderbanden en reflecterende details.

Het is tijd voor jouw zoon om op ontdekking te gaan en hem zijn dromen over ruimteavonturen te laten vervullen!

Affenzahn rugzak L Zena Zebra

Affenzahn rugzak L Zena ZebraWie houdt er niet van een snoezige zebra? Tover op Kinderdag een lach op het gezicht van je kind met deze schattige rugzak.

Om spullen te organiseren, heeft de Zena Zebra rugzak van Affenzahn een hoofdvak en twee meshvakken aan de zijkant. Deze zijvakken zijn perfect voor het bewaren van drinken of snacks.

De tong van deze schattige zebra kan uitgetrokken worden om een naamplaatje te voorschijn te halen dat in deze tas is geïntegreerd. Deze is er om ervoor te zorgen dat je kind de tas niet snel verliest.

Laat jouw kind genieten van het gezelschap van Zena en deze nieuwe vriend mee naar school nemen!

Samsonite Disney Ultimate rugzak S+ pre-school Cars Classic

Samsonite Disney Ultimate rugzak S+ pre-school Cars ClassicWie zal de race winnen? Laat jouw zoon zijn eerste plaats behouden met deze coole Cars rugzak!

De Disney Ultimate Cars Classic rugzak van Samsonite heeft een gedetailleerde 3D Disney print waarmee zijn Cars held tot leven komt. Het heeft een ruim hoofdcompartiment waarin je zoon alles kan opbergen wat hij nodig heeft op school.

Je zoon kan de Disney Ultimate rugzak heel comfortabel dragen dankzij de gewatteerde schouderbanden en het gewatteerde handvat.

Hij zal iedereen kunnen laten zien wie de snelste is met de Cars Classic rugzak van Samsonite.

Samsonite Disney Wonder rugzak Frozen Nordic Summer

Samsonite Disney Wonder rugzak Frozen Nordic SummerLet it go, let it go! Jouw dochter zal de de show stelen met deze stijlvolle tas van Frozen uit de Disney Wonder collectie van Samsonite.

Op de voorkant van de Disney Wonder Frozen Nordic Summer rugzak van Samsonite zijn Elsa en Anna, haar favoriete Frozen-personages, afgebeeld. Binnenin kan je dochter haar dagelijkse spullen bewaren die ze nodig heeft op school, zoals haar lunch en drinken.

Een geweldige tas om een kleine prinses ontzettend gelukkig mee te maken op Kinderdag en haar te zien opgroeien tot een elegante dame!

Een betere wereld

Nu je onze selectie van cadeaus hebt gezien die perfect zijn om te geven op Internationale Kinderdag, hoop ik dat je hebt gevonden waarnaar je op zoek was of dat ik je heb kunnen inspireren!

Steun deze liefdadigheidsdag door jouw eigen of iemand anders zijn kinderen liefde en affectie te tonen. Ze verdienen het!

Niet elk kind is zo gezegend als de ander, daarom is het dus belangrijk om te blijven streven naar verbetering van het welzijn van kinderen over de hele wereld.

Samen kunnen we een basis leggen voor een betere wereld voor onze kinderen!

Jelmer van Zuijlen
Follow us

Jelmer van Zuijlen

Marketing Content Manager at Samdam
Passoniate content writer and online marketer who loves basketball and traveling.
Jelmer van Zuijlen
Follow us

Latest posts by Jelmer van Zuijlen (see all)