Opgericht in 1963 door Willem en Marieke Olsthoorn, begon Oilily als een merk voor kinderen. In tegenstelling tot andere bedrijven, die meestal kleding produceerden in grijs, wit en zwart, was Oilily's kledinglijn voor kinderen kleurrijk, vrolijk en spectaculair. Vanaf het begin onderscheidt het bedrijf zich door gedurfde en originele kleurencombinaties, mengen tonen in verrassende manieren en het toevoegen van humoristische details voor een extra vleugje persoonlijkheid.

 

De Oilily kleren, gemaakt van hoogwaardige materialen, waren creatief en uniek, en vooral waren zij ontworpen voor kinderen. Deze aanpak trok een grote hoeveelheid fans van over de hele wereld en de gekke combinaties van kleuren, stoffen en texturen werden de handtekening van het merk. Het zien van het succes van deze kinder collecties, besloten de ontwerpers achter het merk om een revolutionaire dames collectie te lanceren. De twee belangrijkste elementen van het merk, creativiteit en gedurfde kleurencombinaties, werden ook aangehouden in de volwassen kledinglijn, maar om hun kleren echt te laten uitblinken brachten de ontwerpers nieuwe, creatieve prints en ongewone textuurcombinaties naar buiten.

 

Naarmate het merk verder uitbreidde en nieuwe fans verkreeg, werd een tassen en accessoires lijn gelanceerd, en in 2001 stapte het bedrijf ook in het woninginrichting segment. De mooie Oilily tassen en accessoires waren vrouwelijk, boeiend en onweerstaanbaar, en veroverden het oog door hun verfijnde ontwerpen, bloemenprints en pasteltinten. Maar om de fans echt het Oilily merk te laten ervaren namelijk creatief, origineel en ongetemd, was een uitstalraam nodig. In 15 jaar tijd heeft het bedrijf dus 300 exclusieve winkels geopend over de hele wereld.