In 1947 nam Robert Pourchet de touwtjes van het familiebedrijf in handen. Pourchet starte in 1903 met het produceren van kleine kanten tasjes die destijds werden gedragen door de vrouwen rond hun vingens of polsen. Robert Pourchet was zeer technisch en innovatief. Hij schreef handleidingen over het vervaardigen van lederen tassen en mechanisatie. Hij was het die ook de eerste catalogus handtassen voor vertegenwoordigers lanceerde.

In de jaren zestig vestigde Pourchet zijn ateliers op twee verdiepingen in een herenhuis in de rue du Faubourg du Temple in Parijs. Terwijl andere merken zelden hun naam toonden op hun creaties, bracht Robert op elke tas zijn beroemde logo, de leeuwenkop van Belfort met drie ringen, aan.

Het eerste grote succes was de trapeziumvormige “Croco” -tas uit 1950 of de “509” -zak uit 1990. Met het Madison-canvas dat in de jaren 70 werd geproduceerd verwief het merkt internationale bekendheid.

Het huis werd in 2004 overgenomen en heeft zichzelf sindsdien heruitgevonden, steeds opnieuw bedenken zij collecties in een prachtige eigentijdse “boutique” stijl, elegant, modern en tijdloos.

De wintercollectie 2020 is vanaf heden verkrijgbaar online en in onze winkel in Aalst en Nivelles.

Latest posts by Daniel (see all)