Gisteren hebben we Nomad opgenomen in ons ruime assortiment van bagagemerken. Dit gave merk trekt mensen over de hele wereld aan. Wij zijn dan ook ontzettend enthousiast om het verhaal en de producten van Nomad met jou te delen! Als je van avontuurlijke reizen houdt, dan is Nomad echt iets voor jou!

HET NOMAD VERHAAL BEGINT

Nomad is afkomstig uit het land van onze noorderburen: Nederland. De reis van Nomad begint in een dorp genaamd Zevenaar, waar een Zweeds bedrijf de ontwikkeling van een nieuwe productielijn van synthetische dekbedden startte in 1965.

Dit is waar de naam Polydaun tot leven werd gebracht; een combinatie van de woorden poly en dons (daun).

Polydaun was in staat om een erg groot deel van de markt te veroveren, aangezien zij verfrissende kleuren op hun producten gebruikten in plaats van de ‘saaie’ kleuren die hun concurrenten gebruikten.

In die tijd gebruikten hun concurrenten alleen donkere tinten van de kleuren groen, blauw en bruin. Polydaun was een pioneer in de markt door gebruik te maken van fellere kleuren en meer kleurcombinaties op hun producten.

Door zich te differentiëren door middel van kleur, een verfrissende benadering van de markt toe te passen en hun geweldige, zakelijke instincten te volgen, liep Polydaun vanaf het begin al ver voor op de concurrentie.

Dit is hoe Polydaun een toonaangevende positie in de outdoor markt behaalde.

Een paar jaar nadat het bedrijf was opgericht, ontwikkelde zij de momenteel wereldbekende 3D Polarsoft vulling met behulp van innovaties en progressieve ideeën.

Met deze nieuwe ontwikkeling kon Polydaun compacte, lichte en betaalbare slaapzakken produceren. Dit was het moment waarop Nomad werd geboren!

AVONTUREN VAN NOMAD

Nomad was opgericht als een dochteronderneming van Polydaun door Bob Kooijmans in 1978. Sindsdien heeft Nomad de toon voor avontuur gezet.

De eerste Nederlander die de top van Mount Everest heeft bereikt werd ondersteund door Nomad uitrusting.

Daarnaast werd de eerste Nederlander die de Noordpool heeft bereikt gesponsord door Nomad tijdens de Nomad North Pole ’97 Expedition.

Hij heette Marc Cornelissen en samen met vier anderen vormden hij een avontuurlijke groep die deze ongelooflijke, maar gevaarlijke uitdaging aanging.

De expeditie startte in Resolute Bay, Canada, waar de temperatuur op dat moment -47 graden Celsius was. Deze zou alleen nog maar verder dalen tijdens hun reis.

Vanaf hun startpunt zouden ze hemelsbreed 771 km moeten afleggen om hun bestemming te bereiken. Maar het totale aantal kilometers dat ze werkelijk moesten afleggen bleek niet te zijn wat ze hadden verwacht…

Ongeveer halverwege de route vormde er een storm boven het poolgebied waardoor de groep gedwongen werd om hun tenten op te zetten en de storm af te wachten.

Na een paar dagen vast gezeten te hebben in hun tenten bleek de poolkap waarop de groep zich bevond 110 km te zijn afgedreven. Dit was een enorme tegenslag.

Aangezien de groep alleen tijdens een bepaalde periode op de Noordpool opgehaald zou kunnen worden, maakte dit incident het hen misschien onmogelijk om de bestemming nog op tijd te bereiken.

Ze konden niet verder vertraagd worden… Ze moesten het tempo opvoeren.

Uiteindelijk slaagden Marc en zijn reisgenoten erin om de Noordpool op tijd te bereiken na 70 dagen gereisd te hebben waarbij ze ongeveer 1100 km in totaal hebben afgelegd.

De groep werd opgehaald door een vliegtuig en reisde veilig terug naar huis.

 

DE ESSENTIE VAN NOMAD

Wat begon als een slaapzak producent veranderde uiteindelijk in een marketing- en verkoopbedrijf, maar Nomad bleef altijd trouw aan zijn essentie;

“Nomad is nomadisch; onafhankelijk en altijd in beweging en klaar voor ieder avontuur dat ons lokt”.

Nomad is een geweldig merk dat outdoor producten biedt van hoge kwaliteit. Naast tassen en bagage verkopen ze ook slaapzakken en -matjes, tenten, kleding en accessoires.

Ze hebben een sterke overtuiging van hun producten:

“Bij Nomad geloven we dat goede producten je jaar na jaar begeleiden op al je reisavonturen. Vier decennia nadat Nomad zijn reis begonnen is, zijn veel van onze eerste producten nog steeds trouwe reisgenoten”.

Met dit merk wordt er een heel nieuw niveau van passie neergezet, speciaal voor jou! Het team achter Nomad heeft de producten zelf erg grondig getest tijdens avontuurlijke ervaringen.

Dit is waarom ze zich duidelijk in een positie begeven om het volgende te stellen:

“De hele wereld is van ons. Nomad producten stimuleren en faciliteren al onze trouwe klanten op deze wereld om grensverleggende avonturen op te zoeken en er vervolgens intens van te genieten. Klein of groot, dichtbij of ver weg. Unieke en onvergetelijke ervaringen liggen vaak net om de hoek. Gebruik je verbeelding, beleef je eigen avontuur en je Nomad producten zullen je op je unieke reis begeleiden”.

NOMAD TASSEN

Hoe zien de rugzakken van Nomad er dan uit?

Hier zijn er een paar van de vele modellen om je een idee te geven:

 

Nomad Sahara 65L WF rugzak SteelNOMAD SAHARA 65L WF RUGZAK STEEL

De Nomad Sahara 65L WF rugzak Steel is een ruime tas voor actieve backpack en wandelvakanties.

Het is de vrouwelijke versie van de Nomad Karoo 70L rugzak.

Deze backpack is speciaal ontworpen voor het vrouwelijk lichaam, wat het de optimale reisgenoot voor vrouwen maakt!

 

Nomad Clay Jr. 7L rugzak Sun CoralNOMAD CLAY JR. 7L RUGZAK SUN CORAL

De Nomad Clay Jr. 7L rugzak Sun Coral is een kleine, compacte rugzak geschikt voor dagelijkse activiteiten waarvoor je licht bepakt wilt zijn.

Op zoek naar een andere kleur? We hebben ook de Clay Jr. rugzak Steel!

 

Nomad Velocity 32L rugzak PhantomNOMAD VELOCITY 32L RUGZAK PHANTOM

De Nomad Velocity 32L rugzak Phantom is een ruime laptoptas voor dagelijks gebruik.

De rugzak is ook verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, grijs en Olive.

Het is de grotere versie van de Velocity 24L rugzak.

 

Nomad Express 20L rugzak OliveNOMAD EXPRESS 20L RUGZAK OLIVE

De Nomad Express 20L rugzak Olive is een multifunctionele rugzak die geschikt is voor sport, vrije tijd, werk en school.

Deze tas is ook verkrijgbaar in de kleuren Phantom, donkerblauw, grijs en Verde.

 

Zou je graag meer zien? Check dan dit overzicht van alle Nomad rugzakken die wij aanbieden!

 

BAGAGE ZORG: DE NOMAD MANIER

Om je eigen Nomad rugzak in goede staat te houden en er goed voor te zorgen, kan je de volgende onderhoudsinstructies als richtlijn gebruiken:

  • Als je modder of vuil op je rugzak hebt, laat het dan eerst drogen voordat je het schoon probeert te maken. Nadat de tas is opgedroogd, kan je de modder of het vuil eraf poetsen met behulp van een zachte borstel.
  • Als er olie- of vetvlekken op je product zitten, is je beste optie om ze te verwijderen met lauw water, een spons of zachte borstel en wat zachte zeep. Schrob niet te hard en gebruik geen agressieve zeep, want dit zou de coating van je rugzak kunnen beschadigen (waardoor de tas minder waterdicht kan worden). Dit is waarom we je ook niet aanraden om je tas in de wasmachine te wassen, het in de droger te stoppen of chemicaliën of bleekmiddel te gebruiken om het schoon te maken.
  • Hierna moet je de rugzak erg goed afspoelen met lauw of koud water.
  • Laat het langzaam drogen zonder het dichtbij een hittebron te plaatsen of direct in het zonlicht.
  • Als het nodig is, kan je impregneermiddel gebruiken om je tas te verzorgen zodat het weer beter water en vuil afstoot.
  • Bewaar je Nomad rugzak altijd op een droge plek. Vochtige omgevingen kunnen resulteren in schimmel, dus zorg ervoor dat je je tas bewaart in een geschikte ruimte.

 

DE START VAN JOUW AVONTUUR

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons blog te lezen!

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over dit nieuwe merk als wij zijn en dat deze nieuwe collectie bagage biedt die goed aansluit bij jouw wensen.

Met de enorm veelzijdige backpacks en de rijke geschiedenis van het merk zal Nomad jouw liefde zeker voor zich winnen!

In het geval dat je het nog niet gedaan hebt, check onze nieuwe Nomad collectie en kies de rugzak die jou op jouw unieke reis zal vergezellen. Het is tijd om jouw eigen avontuur te starten!

Jelmer van Zuijlen
Follow us

Jelmer van Zuijlen

Marketing Content Manager at Samdam
Passoniate content writer and online marketer who loves basketball and traveling.
Jelmer van Zuijlen
Follow us

Latest posts by Jelmer van Zuijlen (see all)