messenger-bag-man

Indien u er zich van bewust bent of niet, een tas voor mannen is een belangrijk accessoire dat u stijl en persoonlijheid bepaalt. Met een goed gekozen kantoortas straalt u professionaliteit uit terwijl een goedkope tas strookt met uw zakelijke gerichtheid.  Het is belangrijk om het model te kiezen dat het best bij uw persoonlijkheid past.

Een populaire optie is de messenger tas voor mannen, dewelke oorspronkelijk gebruikt werden door couriers, voor meer mobiliteit tijdens het fietsen en stappen.  Het hoofddoel van deze tassen was het beschermen van de briefwissling op kantoor en tijdens zakenreizen.  Wat ooit enkel een werktas was , werd in de eerste plaats een schooltas, kantoortas en vrijetijdstas.  De veelzijdigheid en eindeloze stijl maken deze heel populair.

Een messenger tas is uitgerust met een schouderriem en wordt meestal gedragen over de schouder, zo blijven uw handen vrij.  Oorspronkelijk waren deze vrij sober maar deze is volledig veranderd door de jaren heen.  Vandaag produceren gespecialiseerde bedrijven trendy en handige messenger tassen.

Alhoewel de gebruikte materialen afhangen van de producent, alle messengertassen zijn vervaardigd uit zachte materialen.  U zal deze stijl niet vinden in de categorie bagage maar dit betekent niet dat u deze niet kan gebruiken om te reizen.  De messengertas kan gebruikt worden als handbagage maar heeft niet de veelzijdigheid van een laptoptas of rugzak voor mannen. Onderaan kan u een paar suggesties terug vinden om uw zakelijke outfit uit te breiden met een messenger tas voor mannen, hierbij onze 3 voorkeursmodellen.

 

HOE EEN MESSENGER TAS KIEZEN VOOR KANTOOR

Alhoewel de vorm van de messenger tas vrijwel standard is, zijn er variaties in stoffen, kleuren en prints.  Het is geen wonder dat de prijzen variëren.  Wanneer u een tas zoekt voor kantoorgebruik, denk dan niet in de eerste plaats aan uw budget maar hoe de tas een aanvulling kan zijn voor zakelijke outfit.  Blijf bij de klassieke kleuren zoals blauw, grijs, navy, wit, zwart of bruin en vermijd tassen gekleurd in felle kleuren, deze zijn eerder geschikt voor vrijetijd.

Klassieke combinaties zoals wit, zwart, grijs of blauw zijn ook geschikt als aanvulling voor uw kantoorgarderobe.  Wat betreft de prints en patronen, het is algeneen aan te raden om tassen te kiezen zoals patronen en prints.  U kan uw persoonlijkheid en stijl op anderen manieren uiten dan voor felle prints en kleuren te kiezen voor de messengertas.

Zelfs wanneer u meestal T-shirt draagt naar het werk, het is aangewezen om tas zo klassevol mogelijk te houden.  De algemene regel zegt dat u beter een messenger tas gemaakt uit nylon, polyethylene, katoen, canvas of ander gelijkaardig materiaal koopt.  Wanneer u eerder hemden en pakken draagt, kies dan voor een leder messenger tas.

Al deze materialen kunnen duurzaam zijn maar wie kiest voor duurzaamheid, kiest best voor leder.  Een kantoortas vervaardigd uit leder kan heel lang gebruikt worden als u deze goed onderhoud.  Deze zijn iets zwaarder maar zijn ook meer bestand tegen krassen en dergelijke invloeden.

Indien u meer modieuse items verkiest dan is een accessoire van top-grain leder of suede meer geschikt.  Canvas messenger tassen voor mannen zijn ideaal voor wie makkelijk te onderhouden materialen verkiest en minder bezorgd is om het trendey imago.  Canvas materiaal is vervaardigd uit natuurlijke vezels zoals katoen, hennep of linnen.  Deze kunnen gewassen worden in de wasmachine en zijn goedkoper dan ledertassen.

Nylon messenger tassen synthettische materialen die behandeld zijn om hun kwaliteit te bewaren voor een lange periode, zelfs wanneer deze bloot gesteld worden aan allerhande weerstomstandigheden.  Deze zijn zwaarder dan canvas tassen maar lichter dan een model in leder.  Meestal zijn deze niet zo duur, dus als u een betaalbare messenger tas zoekt dan is dit een goede keuze.

Behalve kleuren en materialen, bent u misschien ook geïnteresseerd in de interne structuur van de tas.  Indien u deze dagelijks wenst te gebruiken dan verkiest u beter een model met laptopvak en vakken voor schrijfwaren, smartphones, creditcards, visitekaartjes alsmede een voorvak voor snacks, waterflesje en andere items.

Messenger tassen getest – onze top 3

  1. A4 messenger 11.6” urban green Samsonite CityVibe

Vervaardigd uit zacht nylon met een discrete degrade print voor optimale bescherming aan de bodem, de Samsonite messenger tas uit de City Vibe collectie is zeer geschikt voor vijetijdsoutfits.  De tas is uitgerust met een samsonite-cityvibe-messenger-menschouderriem, aanpasbaar.  Deze heeft vergrendelbare ritsen en een voorvak op de flap alsmede een tweed voorvak onder de flap, perfect voor schrijfwaren.  Een kleiner smartphone vak en insteekvak is ook aanwezig binnenin.

De Samsonite Cityvibe messenger tas voor mannen heeft een fleece interieur en laptopvak met kussentjes voor max 11,6” laptop of tablet.

Tevens komt dit model ook met gevoerd binnenvak voor documenten met versterkt bovendeel.  Deze sluit met een magneet, bevestigd aan de flap.  Tevens heeft deze ook een smart sleeve aan de achterzijde, dewelke u toelaat om deze te stabiliseren boven o een trolley.

  1. Laptop messenger 16” black Samsonite Ergo-Biz

Met versterkte EVA panelen voor meer structuur en meer bescherming, de Samsonite laptop messenger tas uit de samsonite-messenger-ergo-bizErgo Biz reeks is een stijlvolle tas voor kantoor.  De laptop vriendelijke tas heeft groot vak met rits vooraan waar u al uw persoonlijke accessoires kan in opbergen.  Deze is ruim en heeft kussentjes in het interieur, de schouderband is aanpasbaar en gewatteerd voor meer comfort.  Het draaghandvat bovenaan is vervaardigd  uit zacht materiaal voor een aangename grip.

The Samsonite Ergo-Biz messenger bag voor mannen heeft een smart sleeve voor meer stabiliteit om op een trolley te plaatsen.  Het model heeft een afritsbaar vak voor opladers en elektronische gadgets.  Dit model heeft plaats voor een 16” laptop en tevens verscheidene insteekvakken voor smartphone, schrijfwaren en vistiekaartjes.

  1. Messenger bag Napels 35.8 cm majolica blue High Sierra Urban Packs

Nog altijd stijlvol maar meer vrijetijdsgericht, de messenger tas uit de  High Sierra’s Urban Packs ideaal voor wie kiest voor een licht gewicht en makkelijk te dragen tas.  Met zijn mooie blauwe kleur en discrete textuur, heeft dezmessenger-bag-high-sierrae tas alles in huis om uw favoriete accessoire te worden voor zowel vrijetijd als kantoor gebruik.  Deze is vervaardigd ui denier polyester, dewelke makkelijk te onderhouden is, gewatteerde schouderriemen, een voorvak met rits voor snacks, tickets en andere items die u vaak nodig heeft.  Tevens heeft dit model een groot voorvak voor 14,1” laptops.

Heeft u andere suggesties toe te voegen aan deze lijst?  Dan kan u deze plaatsten onderaan of vervoeg onze Facebook community deel uw gedachten met ons.ave other suggestions to add to this list?

Follow me

Andreea Macoveiciuc

Online content manager at Samdam Retail
Content manager, coffee addict, cat lover. Passionate traveler, fitness enthusiast, loves exploring historic cities.
Follow me

Latest posts by Andreea Macoveiciuc (see all)