Het verhaal van Roberta di Camerino begint met Giuliana Coen, oprichtster van het merk. De naam is ontstaan door een combinatie van de naam Roberta, ontleend aan haar favoriete nummer “Smoke Gets in Your Eyes” en Camerino, de achternaam van haar man.

De tassen van Roberta di Camerino hebben de afgelopen vijftig jaar een leidende rol gespeeld in de modewereld. De tassen zelf vele roepen verhalen en emoties op. De legendarische Bagonghi-tas, gefotografeerd in 1956 op de arm van Grace Kelly, heeft met haar de wereld rondgereisd. Andere toegewijde fans waren onder meer prinses Paola van Luik, Liz Taylor, Gina Lollobrigida, Isabella Rossellini en Farrah Fawcett. Zonder de Caravel-tas te vergeten – die meer dan eens aan Madonna’s arm werd gedragen.

De tassen van Roberta di Camerino bleken een revolutie te zijn, omdat ze totaal anders waren dan alles wat tot dan toe was verzonnen.

Madame Giuliana Camerino, heeft veel prijzen verzameld, prijzen voor het maken en blijven maken van de mooiste handtassen ter wereld. In 1956 ontving ze de prestigieuze Neiman Marcus “Oscar of Fashion” -prijs. In de jaren zestig werd ze uitgenodigd door Giambattista Giorgini om haar iconische trompe l’oeil effect pret-à-porter collecties te presenteren in Palazzo Pitti’s Sala Bianca. Dankzij de Compasso D’Oro-prijs in 1979 verwierf ze de status van ontwerpers die weten hoe ze de kwaliteit van objecten radicaal kunnen veranderen.

Ondek de nieuwste creaties in onze winkel in Aalst en op onze website.

Latest posts by Daniel (see all)