American Tourister is na Samsonite het 2e grootste bagagemerk in de wereld en aanwezig in meer dan 90 landen wereldwijd.

Zij bieden een uitgebreide selectie reiskoffers en -tassen aan van superieure kwaliteit, die jong, hip en kleurrijk oogt en betaalbaar is.

American Tourister combineert hoogwaardige kwaliteit, stijl en functionaliteit. Ideaal voor je volgende vakantie!

 

Alles begon in 1933, toen Sol Koffler al zijn spaargeld gebruikte om een kofferfabriek op te richten in Providence, Rhode Island. Zijn droom: een stevige koffer voor slechts 1 dollar maken.

In 1945 namen vliegreizen een hoge vlucht en was er veel vraag naar lichtere bagage. Daarom introduceerde American Tourister de lichtere Hi-Taper bagage die gemakkelijk te pakken was.

In de jaren 50 ging het bedrijf experimenteren met nieuwe materialen om één van de eerste voorgevormde koffers ter wereld te maken. Het aparte, moderne design zorgde voor extra stevigheid.

In de jaren 60, toen internationaal reizen in opmars was, heeft American Tourister als eerste bagagemerk haar koffers laten testen door stewardessen van grote luchtvaartmaatschappijen.

 

In de jaren 80 en 90 bleef het bedrijf hardschalige producten maken, maar speelde tegelijk ook in op de nieuwe vraag naar duurzame, soepele koffers – die zelfs opgewassen waren tegen de sterkste kwaliteitscriticus, een gorilla.

In 1993 werd American Tourister overgenomen door Samsonite, waardoor 2 van de belangrijkste bagagemerken ter wereld verenigd werden.

American Tourister is vandaag de dag één van de belangrijkste bagagemerken, waarin mensen wereldwijd vertrouwen stellen.

Latest posts by Daniel (see all)