Ieder jaar wordt Topdag gevierd in Aalst. Dit trekt keer op keer grote getale bezoekers en een hoop aandacht, maar waar draait deze dag nou om? Blijf lezen, maak kennis met deze feestelijke dag en kom erachter waarom jij dit evenement niet mag missen!

De Lange Zoutstraat, een winkelstraat in Aalst dat deel is van het winkelcentrum waar handelaars mee doen aan Topdag

Festiviteiten in het winkelhart

Aalst is al een bruisende stad van zichzelf waar winkelen een groot begrip is, maar tijdens Topdag (de eerste zaterdag van de maand mei) komt het winkelhart al helemaal in het licht te staan.

Tijdens deze dag is Aalst nog net iets meer dan ‘enkel’ dé hotspot wat betreft shoppen! De stad wordt opgeluisterd met muziek, dans, tentoonstellingen, promotiestands en ander vermaak. De Grote Markt, de Hopmarkt en het Vredeplein zullen compleet in het teken staan van deze festiviteiten.

Topdag zal om 14:00 beginnen en tot 18:00 duren. Daarnaast zal ook het muziekfestival Kattepeper plaatsvinden op het Werfplein. Dit festival is geheel gratis en zal om 13:00 aanvangen. Bij dit swingende evenement kan je tot 23:00 genieten van een drankje, een hapje en de muzikale sfeer langs het water. Ideaal om een dagje winkelen mee af te sluiten!

Lees meer over de muziek en tijden van Kattepeper op de Aktueel pagina.

Winkelstad met een knipoog

Deze vreugdevolle dag wordt georganiseerd door de stad zelf in samenwerking met de deelraad ‘handel en horeca’ en de centrumdekenijen. Topdag is ontstaan ter promotie van de stad als winkelcentrum. Hiermee laat Aalst zien wat het te bieden heeft en hoe welgesteld de stad is om ondernemers en bezoekers aan te trekken.

Om Aalst nog kenmerkender neer te zetten, werkt de winkelstad samen met diverse handelaars en horeca-uitbuiters om Topdag en 2 andere evenementen (zomerbraderij en herfstshopping) te restylen. Het bestuur wilt zo een basis vormen voor de communicatiestrategie ter promotie van het Aalsters winkelhart.

Uit enkele inspiratiesessies kwam naar voren dat Aalst zich kan kenmerken als een creatieve en gezellige winkelstad met een knipoog. Hiervoor moeten creativiteit en humor ook terugkomen in de winkelbeleving. Volgens Katrien Beulens, schepen van Handel en Horeca, kan Aalst zich op deze manier onderscheiden van andere winkelsteden.

Lees het artikel over de restyling van drie evenementen in Aalst van Nieuwsblad voor meer informatie.

Hoe doen wij aan de Topdag mee?

Natuurlijk doet Samdam hartstikke graag mee aan dit evenement! Onze winkels in Aalst, Lederwaren Arijs en Samdam, zullen op 5 mei leuke kortingen geven op allerlei producten om jouw dag nog beter te maken. Alle artikelen die niet in de promotie staan zullen met een korting van 15% worden aangeboden, of het nu een handtas, rugzak of koffer is!

Let op! Deze kortingen zijn alleen geldig op 5 mei tijdens Topdag. Kom dus zeker even langs in onze winkel om jezelf of een ander te verwennen met prachtige, stijlvolle reisartikelen en lederwaren met leuke kortingen.

Kom Topdag in de winkelstad met een knipoog zelf ervaren. We zien elkaar op 5 mei. Tot dan!

Jelmer van Zuijlen
Follow us

Jelmer van Zuijlen

Marketing Content Manager at Samdam
Passoniate content writer and online marketer who loves basketball and traveling.
Jelmer van Zuijlen
Follow us

Latest posts by Jelmer van Zuijlen (see all)